zaterdag 7 maart 2015

Recept: kip saté

Je hebt nodig:


* kipfilet
* zoete ketjap, kipkruiden, olie, zout, peper, Italiaanse kruiden
* braadboter
* ui (in kwartringen gesneden)
* saté (zelf aanmaken m.b.v. Calvé en melk)

Bereidingswijze:
1. Snij de kipfilet in blokjes.
2. Meng de blokjes met ketjap, kruiden, olie, zout, peper en laat dit 10 minuten staan


3. Bak de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar en krokant. Voeg halverwege de uiringen toe en bak deze mee.


4. Maak de satésaus door twee eetlepels uit de pot te mengen met minimaal twee eetlepels melk

Eet smakelijk! Op de foto's vind ik de kleuren er niet zo smakelijk uitzien, maar geloof me, het was overheerlijk! Ook mijn man vond het echt lekker en hij is een soort van kipsatékenner :) We hebben het lekker gegeten met prei en aardappeltjes.







Geen opmerkingen: