dinsdag 18 augustus 2015

Eerste bramenoogst

Onze bramenstruik hangt dit jaar overvloedig vol met bramen. De eerste rijpe bramen konden een tijdje terug al geoogst worden. Zo nu en dan snoepten we dan wat van de struik af of deden we een aantal bramen door een fruithap. De iets grotere oogst heb ik verwerkt tot een stevige gezoete bramensap. Dit sap kan je over ijs doen of over je yoghurt bijvoorbeeld. 

Ik gebruikte het volgende:
150 gram bramen (gewassen)
30 gram geleisuiker
1,5 tl steviapoeder
paar druppels stevia
paar druppels citroensap



De bereiding ging als volgt: 

1. De bramen pureerde ik met een staafmixer:



 2. Gepureerde bramen, suikers en citroensap gingen in een pannetje:



3. Het geheel aan de kook gebracht en ruim een minuut laten koken. Daarna in een uitgekookt potje gedaan: 



4. Het gevulde potje 5 minuten op de kop gezet en daarna laten afkoelen:

5. Het resultaat was: een gezellig glazen potje, gevuld met heerlijke bramensap, dat wel zodanig dik was om ook als jam (enigszins vloeibaar) gebruikt te kunnen worden:



Nu weer wachten op de volgende rijpe oogst, want er hangen nog zo veel bramen aan! Heerlijk. 

Geen opmerkingen: